Tips voor een duurzaam kantoor / bedrijfspand

Agenda 1

We zijn in Nederland druk aan het verduurzamen. Niet alleen huizen worden steeds vaker verduurzaamd; ook het verduurzamen van kantoren en bedrijfspanden wordt belangrijker en belangrijker. Duurzaamheid staat voor het behouden van een schone en groene leefomgeving om zo in de levensbehoeften te blijven voorzien. Juist om deze reden is het verduurzamen van uw kantoor/bedrijfspand belangrijk. Benieuwd wat duurzaamheid nu precies voor een kantoor/bedrijfspand inhoudt en welke voordelen dit oplevert? Lees snel verder!

Wat is het verduurzamen van je kantoor / bedrijfspand?

Het verduurzamen van uw kantoor/bedrijfspand houdt in dat u maatregelen treft om duurzamer, en zo toekomstbestendig, te werken. Met duurzame maatregelen zorgt u ervoor dat het energieverbruik blijvend wordt beperkt en daarmee de impact op het milieu verkleint. U kunt de mate van het verduurzamen van uw kantoor of bedrijfspand zelf kiezen.

Waarom is duurzaamheid op kantoor / bedrijfspand belangrijk?

Een duurzaam kantoor is niet alleen financieel interessant. Het slim inzetten van energie en materialen heeft positieve uitwerking op het imago van uw bedrijf. Uw bedrijf laat met een duurzame visie zien dat het geeft om de toekomst en de wereld. Deze visie werkt stimulerend op de verkoop en het aanzien van uw merk ten opzichte van de concurrentie. Kijk voor nog meer redenen eens naar onze blog ‘6 redenen om te verduurzamen’.

Tips voor energiebesparing op kantoor / bedrijfspand

Nu is het tijd voor uw kantoor / bedrijfspand! De tips hebben alles te maken met energie, of de vermindering ervan. Met de volgende tips maakt u de eerste slag naar een duurzamer kantoor / bedrijfspand. E-surface kan u bij de uitvoering van deze tips ondersteunen en adviseren.

  • Gebruik verlichtingsregelingen. Zoals LED bewegingssensoren voor ruimtes die minder worden gebruikt. Of een daglichtsensor die bij voldoende natuurlijk licht uitschakelt.
  • Let op de verwarming in de winter en airconditioning in de zomer. Zorg ervoor dat deze op de juiste temperatuur staat en controleer dit regelmatig. We raden aan om een klokthermostaat te gebruiken hiervoor. Schakel de verwarming in zones in, gebruik thermostatische radiatorkranen of adaptieve regelingen.
  • Zet radiatoren vrij zodat de warmte niet wordt tegengehouden door bureaus of kasten. Plaats ook radiatorfolie achter de radiatoren zodat de warmte naar de juiste richting gaat.
  • Zorg dat alle elektronica aan het einde van de dag daadwerkelijk uit staat. Laat laptops en computers tijdens werktijd na een aantal minuten in slaapstand gaan.
  • Aanleg van zonnepanelen op het dak, eventueel in samenwerking met meerdere kantooreigenaren. Maak hierbij gebruik van subsidies voor groene energie.
  • Bekijk de isolatie op kantoor. Plak een tochtstrip bij de ramen, isoleer de cv-leidingen etc. Sluit ramen en deuren achter u.
  • Let bij aanschaf van nieuwe apparatuur op het energielabel en kies voor apparaten met een energiezuinige label (bv. A+++).

Een duurzaam kantoor met E-surface

Vanaf 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland minimaal energielabel C hebben. Weet je niet welk energielabel jouw kantoor heeft? Geen paniek, wij helpen u hierbij. Kijk op de pagina energielabel voor kantoor om uw energielabel aan te vragen.

Weet u uw energielabel al en bent u benieuwd naar uw mogelijkheden om van duurzaam werken te profiteren? Eén van onze adviseurs vertelt u er graag meer over.

SP Groep.
E-surface is onderdeel van de SP Groep. samen. duurzaam. bouwen.