6 redenen om te verduurzamen!

Blad

Twijfels over verduurzamen? Onderstaande tips vertellen u waarom verduurzamen altijd een goed idee is!

1. Besparing op energierekening. Wanneer uw kantoor-/bedrijfspand duurzamer is, wordt uw energierekening op termijn automatisch lager.

Denk aan de stroom die u kunt terugwinnen door het plaatsen van zonnepanelen. Of de na-isolatie waarbij u de kieren dicht en betere isolatie plaatst. Hierdoor gaat er minder warmte verloren waardoor er automatisch minder energie nodig is om te verwarmen.


2. Een groen label. Het groene label laat onder meer zien dat uw kantoor-/bedrijfspand een belangrijke bijdrage levert aan een groener milieu.

Daarnaast wordt een groener energielabel steeds belangrijker voor eventuele (toekomstige) kopers van het pand. Dit is onderzocht door de Nederlandse Coöperatieve vereniging van Makelaars en Taxateurs.


3. In verlengde van punt 2, het kantoor-/bedrijfspand stijgt in waarde. Hoe groener het label, hoe meer uw kantoor-/bedrijfspand waard zal zijn.

De goedkope energielasten worden immers veroorzaakt door de verduurzaming die u in uw kantoor-/bedrijfspand heeft geplaatst. Dit voordeel heeft de volgende eigenaar ook.


4. Groeiend (werk)comfort. Wanneer u uw kantoor-/bedrijfspand goed isoleert zal de warmte beter binnen blijven en er minder tocht zijn.

Of, door de installatie van een MV-box met Co2 regeling wordt de ventilatie automatisch geregeld en aangenaam in elke ruimte.


5. De spaarrente is niet hoog. Geld op de bank laten staan levert momenteel weinig rendement op.

Het investeren in duurzame of verduurzamende maatregelen levert vaak meer op. Dit verschil drukt zich uit in de kostenbesparing op energie door bijv. de aanleg van de zonnepanelen.


6. Het is subsidiabel. Er zijn op dit moment verschillende subsidies die door de overheid worden aangereikt.

Zo zijn de investeringskosten voor het verduurzamen dus deels terug te krijgen.

Overtuigd geraakt van het nut van verduurzamen?

Neem contact met ons op en laten we samen verduurzamen!

SP Groep.
E-surface is onderdeel van de SP Groep. samen. duurzaam. bouwen.