Energie- besparingsplicht ook voor U?

Renewable energy icon

Energiebesparingsplicht

Voor wie geldt de energiebesparingsplicht?

Als ondernemer kan het zomaar zijn dat u in aanmerking komt voor een energiebesparingsplicht. Deze energiebesparingsplichten zijn er niet voor niets. Ze stimuleren u en andere ondernemers om stappen te zetten richting verduurzaming. Door met uw bedrijf of maatschappelijke instelling te investeren in energiebesparing met een terugverdientijd van vijf jaar of minder, verdient u de kosten snel terug. Er zijn drie plichten die onder de energiebesparingsplicht vallen: informatieplicht, onderzoek plicht en afname EED Energie-audit.

Subsidieregeling verduurzaming MKB (SVM)

Ga je verduurzamen maar weet je niet welke besparingen jou het meest zullen opleveren? Schakel dan ons in. Wij geven een energieadvies op maat en ondersteunen je bij het uitvoeren van het advies. De Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) vergoedt tachtig procent van de kosten voor het advies en het ondersteuningstraject, met een maximum van 2.500 euro. Je kunt de subsidie vanaf 1 april tot 30 september 2023 aanvragen.

Energie-investeringsaftrek

Investeer je met je bedrijf in energiebesparende maatregelen, kijk dan of je gebruik kunt maken van de regeling energie-investeringsaftrek (EIA). Met deze regeling kun je 45,5% van de investeringskosten van de energiebesparende maatregelen aftrekken van je winst. Bekijk alle voorwaarden op de website van RVO.

SP Groep.
E-surface is onderdeel van de SP Groep. samen. duurzaam. bouwen.