SHOV

clb academy iconen subsidies

Looptijd:

01-05-2022 – 31-12-2025

Maximale subsidie hoogte

€ 6000,- per woning

Totaal subsidiebudget

€152.000.000,-

Begrippen:

SVOH: Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen

Huurliberalisatiegrens: dit een de maximale kale huurprijs, vastgesteld door de overheid op €763,47

Doel van subsidie:

De Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen biedt particuliere verhuurders of institutionele beleggers subsidie voor het verduurzamen van de gereguleerde huurwoningen.

Doelgroep & voorwaarden

Er zijn twee doelgroepen binnen de SVOH.

  1. Verhuurders met maximaal 100 woningen onder de huurliberalisatiegrens in de gereguleerde huursector. Deze verhuurders kunnen een aanvraag doen voor maximaal 50 woningen.
  2. Verhuurders met woningen boven de liberalisatiegrens in de gereguleerde huursector, waarvan de huur bij aanvang van het huidige huurcontract onder de toenmalige liberalisatiegrens viel.

De subsidie bestaat uit energiebesparende maatregelen en onderhoudsmaatregelen:

Er bestaan 2 onderhoudsmaatregelen, zie hiervoor de doorverwijslink naar RvO.

Er bestaan meerdere energiebesparende maatregelen, zie hiervoor de doorverwijslink naar RvO.

Update per 01-04-2023

- alle eigenaren van bestaande huurwoningen, behalve woningcorporaties, komen in aanmerking voor de SHOV. Er wordt dus niet meer gekeken naar de huurprijs van de woning of naar het aantal huurwoningen dat in bezit is met een huurprijs onder de liberalisatiegrens.

De volgende voorwaarden gelden:

  • Er wordt alleen subsidie uitgegeven aan maatregelen die na 01-04-2022 zijn uitgevoerd.
  • Voorwaarde is dat er 2 of meer maatregelen worden uitgevoerd. Hierbij mag er gecombineerd worden (tussen energiebesparende en onderhoudsmaatregelen).
  • Er kan subsidie aangevraagd worden voor een energieadvies, voorwaarde is dat dit alleen in combinatie kan met uitvoering van 2 (of meer) maatregelen.
  • De woning moet verhuurd zijn voordat de subsidie wordt aangevraagd. Een termijn hiervoor is er niet. Dit kan de dag voor de aanvraag nog plaatsvinden.
  • Er wordt per woning één keer subsidie versterkt voor dezelfde maatregel. Er mogen dus niet ook al subsidiegelden ontvangen zijn via bijvoorbeeld de ISDE voor dezelfde maatregel (bijv. vervangen glas).
SP Groep.
E-surface is onderdeel van de SP Groep. samen. duurzaam. bouwen.